Jyvässeudun Kiekon kasvatti Lassi Paananen U16 SM maalivahtitilaston kärjessä
Jyvässeudun Kiekko ryJulkaistu: 03.12.2021 13.05

Jyvässeudun Kiekon kasvatti Lassi Paananen U16 SM maalivahtitilaston kärjessä

U16 SM-karsintasarjoissa pelataan viimeisiä ottelukierroksia. Syyskauden tilastoissa parhaiten vakuuttaneet maalivahdit löytyvät JYPistä ja HPK:sta.

JYPin Lassi Paananen on ollut ykköslohkon paras maalivahti maalikeskiarvolla ja torjuntaprosentilla mitaten. Jyvässeudun Kiekon kasvatti pelaa toista kauttaan JYPissä. Ensimmäisellä SM-tason kaudellaan Paananen on torjunut 10 ottelustaan viisi voittoa, joista yhden nollapelillä. Paanasen päästettyjen maalien keskiarvo on vertailun paras, 2,02, samoin torjuntaprosentti, 93,2.

15-vuotias Paananen oli mukana myös syksyn Pohjola-leirillä. Hän torjui kolme ottelua Hinet-joukkueen maalilla.

Ykköslohkon maalivahdeista eniten voittoja, 10, on torjunut Lukon Eetu Laurikkala. Tapparan Eero Rönö puolestaan on torjunut voitot kaikissa kauden yhdeksässä ottelussaan.

HPK:n Kim Saarinen on kakkoslohkon maalivahtitilastojen kärkinimi. Jo viime kaudella HPK:n U16-joukkueessa esiintynyt Saarinen on voittotilaston ykkönen 10 voittopelillään. Saarisen torjuntaprosentti on myös vertailun paras, 93,0.

Päästettyjen maalien keskiarvolla verrattuna lohkon tilastokärjessä ovat Jokerien Akusti Jokinen (2,13) ja K-Espoon Kalle Alatalo (2,15). Alatalon voittoprosentti (72,7) on lohkon paras lukema.

Lue koko uutinen tilastoineen tästä.